🥰 Ker ste nas zopet zasuli z naročili, je trenutni rok dostave od 3-7 delovnih dni. Hvala za razumevanje in vaše neizmerno zaupanje. 🥰

Politika zasebnosti

Upravljalec spoštuje zaupanje, ki ga kupec izkazuje s tem, ko nam posreduje in dovoljujeuporabo njegovih osebnih podatkov. S tem dokumentom kupca seznanjamo z nameni in podlago obdelav osebnih podatkov s strani upravljalca, ter pravicami na tem področju.

Osebni podatki se obdelujejo le, če je za obdelavo osebnih podatkov podana privolitev.

Osebni podatki se obdelujejo na zakonito, pošteno in na pregleden način.

1. Upravljalec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

MITA COMMERCE, trgovina na drobno in debelo, d.o.o., Dolnja Stara vas 52, 8275 Škocjan, matična številka: 8380490000, davčna številka: SI 73386634

Upravljalec ima vzpostavljene organizacijske in ustrezne logistično – tehnične postopke in druge ustrezne ukrepe za zavarovanje vseh vrst osebnih podatkov, vodenih v zbirkah osebnih podatkov, s katerimi upravlja družba, da se prepreči slučajno in namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo kakor tudi nepooblaščen dostop, obdelava, uporaba ali posredovanje osebnih podatkov oziroma, da se zagotovi skladnost obdelave osebnih podatkov z določbami Splošne uredbe, zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov in drugih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Ponudnik ne odgovarja za morebitno krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.

Pri upravljalcu je bila imenovana Pooblaščena oseb za varstvo osebnih podatkov: __________, dosegljiva na elektronskem naslovu: ____________.

Upravljalec ima sprejet Pravilnik o (za)varovanju osebnih podatkov.

2. Naša zveza

Varstvo – varnost kupčevih osebnih podatkov je na prvem mestu, zato osebne podatke zbiramo in obdelujemo z visoko mero skrbnosti, v skladu z namenom, za katerega ste podali izrecno soglasje in v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. Aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: splošna uredba GDPR).

3. Namen in način pridobitve, uporabe in obdelave osebnih podatkov

Upravljalec obdeluje osebne podatke za določene, izrecne in zakonite namene, na podlagi:

  1. pogodbe oziroma strinjanja s Pogoji poslovanja in Politike varstva osebnih podatkov,
  2. zakonitega interesa,
  3. privolitve posameznika.

 

Osebne podatke bomo uporabili izključno za namen izpolnitve naročila, obveščanja in ostale potrebne komunikacije. Ponudnik bo, ob predhodnem uporabnikovem/kupčevem strinjanju s piškotki, osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi
podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja.


Ponudnik zbira in obdeluje osebne podatke uporabnika/kupca ob obisku spletne strani, registraciji, naročilu za obveščanje ali ob naročilu blaga, povpraševanju po storitvah in v podobnih situacijah v skladu z namenom, za katerega se je uporabnik/kupec odločil, da nam pošlje svoje podatke.

Ponudnik osebnih podatkov ne razkriva nepooblaščenim tretjim osebam oziroma jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjevanju pogojev iz Zakona o varstvu osebnih podatkov in v primeru, da se bo uporabnik/kupec izrecno strinjal z drugimi izrecno opredeljenimi nameni uporabe teh podatkov.

Z izjemo obveščanja (po predhodnem strinjanju in naročilu kupca), ponudnik ne kontaktira svojih uporabnikov oziroma kupcev.

Kadar ponudnik namerava uporabiti kupčeve osebne podatke za nov namen, bo kupcu posredoval informacije o tem namenu in vse druge pomembne informacije, preden uporabi kupčeve osebne podatke za ta novi namen.

Od časa do časa lahko ponudnik spreminja pravila o zasebnosti, o čemer bo kupca obvestil. Če kupec nadaljuje z dostopom do spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinja, da ga zavezuje nova različica pravil o zasebnosti.

Če kupec meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik/kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oziroma elektronske naprave.

4. Osebni podatki, ki se obdelujejo

Obiskovalci/uporabniki spletne strani in spletne trgovine: IP naslov

Naročeni na obveščanje: e – pošta,….

Registrirani uporabniki: IP naslov, ime in priimek, podatki pravne osebe, e- pošta, kontaktni telefon, naslov za dostavo in naslov za izdajo računa, čas in datum registracije, arhiv komunikacije s ponudnikom, …

Kupci ob oddaji/preklicu naročila: IP naslov, ime in priimek, e – pošta, kontaktni telefon, naslov za dostavo,…

Povpraševanje po storitvah: e – pošta, …

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik/kupec, zbiramo (ob predhodnem strinjanju s piškotki) še informacije preko piškotkov. Piškotke zbiramo z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter
zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani S temi informacijami bi lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega nikoli ne izvajamo.

5. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se lahko vodijo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo oziroma upoštevajoč vse zakonske zahteve. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

6. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik/kupec v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic. Uporabnik/kupec lahko svojo zahtevo po seznanitvi odda e – pošto: [email protected] Upravljalec bo uporabniku/kupcu ugodil v roku 30 dni od dneva, ko je prejel zahtevo.
  • pravica dostopa do podatkov
  • pravica do popravka
  • pravica do izbrisa podatkov (pravica do pozabe)
  • pravica do omejitve obdelave
  • pravica do prenosljivosti podatkov
  • pravica do ugovora
  • pravica do pritožbe
  • 7. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

    Uporabnik/kupec lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

    Prav tako ima vsak, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo
    neposredno pri Informacijskemu pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

    8. Piškotki

    Upravljavec »piškotkov« in spletnega mesta je podjetje Mita Commerce d.o.o., Dolnja Stara vas 52, 8275 Škocjan. Piškotki so datoteke, ki jih naše spletno mesto ustvarijo med obiskom ter se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Omogočajo nam, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino. Podatkov, zbranih s pomočjo lastnih piškotkov ne posredujemo tretjim osebam. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Shranjevanje piškotkov je v domeni izbranega brskalnika, ki ga uporabljate na računalniku, tako, da lahko sami shranjene piškotke po želji omejite ali izbrišete ali onemogočite s svojega računalnika.

    Zakaj so piškotki potrebni?
    So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, saj je interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

    Piškotki se uporabljajo

    • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
    • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
    • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
    • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave. Vrste piškotkov in uporaba na naši spletni strani Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko odprete brskalnik, pa do trenutka, ko zaključite sejo in zaprete brskalnik. Odstranjeni so iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik. Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo shranjeni, tudi po zaključku seje, v računalniku pa ostanejo približno 6 mesecev. Spletna stran jih uporablja npr. za analiziranje obiskov na našem spletnem mestu, da lahko našo ponudbo še bolj izboljšamo.

    Analitični piškotki Google Analytics: se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako uporabljate našo spletno stran, sporočajo pa nam tudi število obiskovalcev na našem spletnem mestu. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb (ang. Targeting Cookies): Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje vsebin, ki so zanimive za vas glede na vaše interese. Ciljni piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija (od tod tudi ime piškotki tretjih oseb) in so na spletno stran nameščeni z dovoljenjem upravljavca spletne strani.

    Uporabljajo se za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje (npr. zapomnijo si, da vaš obisk spletne strani in informacijo posredujejo ostalim organizacijam, običajno oglaševalskim organizacijam ali socialnim omrežjem preko vaših akcij kot so klik na gumb “Všeč mi je” (“Like”) ali “Objavi na Facebooku” (AddThis to Facebook) in podobno). Ciljni piškotki omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

    Uporabljamo naslednje piškotke

    IMENAMENTRAJANJE
    viewed_cookie_policyPiškotku se nastavi vrednost “yes”, kadar uporabnik vidi in se strinja z Cookie law informacijsko pasico.1 leto
    wordpress_*Piškotek za prijavljenega uporabnika.Trajanje seje brskalnika
    wordpress_logged_in_*Piškotek za prijavljenega uporabnika.Trajanje seje brskalnika
    woocommerce_cart_hashPiškotek hrani kodiran niz, ki predstavlja vsebino WooCommerce nakupovalne košarice.Trajanje seje brskalnika
    woocommerce_items_in_cartPikotek beleži, če so prisotni artikli v WooCommerce nakupovalni košarici.Trajanje seje brskalnika
    woocommerce_recently_viewedPikotek hrani polje z do 15 nazadnje ogledanimi artikli.Trajanje seje brskalnika
    wp_woocommerce_session_*Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev.1 dan
    _gaPiškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics2 leti
    _gidPiškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics24 ur
    _gatPiškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics1 minuta
    __utmaPiškotek služi razlikovanju uporabnikov in sej. Izvor: Google Analytics2 leti
    __utmtPiškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics10 minut
    __utmbPiškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics30 minut
    __utmcPiškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google AnalyticsTrajanje seje brskalnika.
    __utmzPiškotek hrani izvor prometa ali kampanje in služi določanju prihoda na spletno stran. Izvor: Google Analytics6 mesecev
    __utmvPiškotek hrani uporabniške spremenljivke po meri. Izvor: Google Analytics2 leti

    Podjetje Mita Commerce d.o.o., Dolnja Stara vas 52, 8275 Škocjan bo z vsemi podatki zbranimi na spletni strani razpolagalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), vaših osebnih podatkov pa ne bo prodajalo ali dajalo v najem tretjim osebam.

    Nadzor piškotkov
    Za uporabo piškotkov se lahko sami odločate. Piškotke lahko vedno v celoti / delno sprejmete ali zavrnete, odstranite oz. jih onemogočite.

    Piškotke si lahko ogledate in jih upravljate tukaj (povezava: chrome://settings/content/cookies), sledenju Google Analytics pa lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

    Za pomoč pri upravljanju piškotkov se lahko obrnete tudi na »pomoč uporabnikom« v vašem brskalniku.

    Vsebina strani

    Iskalnik

    Blagovne znamke