Izvirna cena je bila: 2,19 €.1,20 €Trenutna cena je: 1,20 €.
Ni na zalogi
Opis izdelka
Pripravljena zmes za pšenični mešani kruh Sestavine: Pšenična polbela moka, pšenična pirina polnozrnata moka, pšenični zdrob, ržena moka, ovsena moka, ajdova moka, pšenično kislo testo, jedilna sol, suhi kvas (vsebuje emulgator E491), gostilo: guar gumi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina. Povprečna hranilna vrednost na 100g: Energijska vrednost: 1431kJ/336kcal Maščobe: 2g - od tega nasičene: 0,4g Ogljikovi hidrati: 64g - od tega sladkorji: 1,4g Beljakovine: 13,1g Sol:1,5g Opozorila: Lahko vsebuje sledove jajc, mleka in soje. Uporabno najmanj do glej odtis na zavihku. Hranite v suhem in zračnem prostoru. 1. Priprava: Pripravljeno zmes nasujemo v posodo, dolijemo 380 ml tople vode in z mešalnikom zamesimo v gladko testo. Testo pokrijemo s krpo ter ga pustimo počivati 30minut. Ohlajenega oblikujemo v hlebček ali štruco in ga položimo v namaščen pekač za kruh, Ponovno pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na toplem tako dolgo, da se njegova prostornina dvakrat poveča. 2. Pečenje: Pekač z vzhajanim testom položimo v pečico, ki jo predhodno segrejemo na 220-230 °C, odvisno od pečice. Pečemo okoli 40 minut na najnižji višini pečice. 3. Hlajenje: Pečen kruh vzamemo iz pečice in ga previdno odstranimo iz pekača. Položimo ga na rešetko ali desko in pustimo da se ohladi.